Heklede grytekluter

Dette er tredje gangen jeg lager disse gryteklutene, for hver gang har jeg testet ut metoder for å forbedre hvordan de hekles på. Det begynner å nærme seg bra nå. Så her kommer hvordan disse er laget!

Oppskrift

lm – luftmasker
fm – fastmasker
kjm – kjedemasker

Det første ble å hekle en firkant i hvitt ved å ha 1 fm i første rad, så øke med en maske i starten av hver rad til det var 10 masker for så å minke 1 maske i starten av hver rad til det kun var en maske igjen. Hver rad ble snudd med en lm. Rutene i grytekluten men de små boksene er 5 masker på sitt tykkeste. Neste rute ble i burgunder, men lm mellom radene ble heklet i kanten på den hvite masken der disse to rutene skulle møtes. Dette gjorde at jeg slapp å sy de sammen i etterkant.

For å gjøre gryteklutene tykkere og dermed mer brukbare, heklet jeg også en bakside. Baksidene til grytelappene ble heklet helhvite, med 42 masker i bredden og 63 rader med fm.

Før jeg heklet bak og framsiden sammen så heklet jeg en kant med kjedemasker rundt både de hvite baksidene og framsidene. Kanten ble heklet i samme farge som det den ble heklet på (hvitt på baksiden og vekslende mellom hvitt, rosa og burgunder på framsiden), og med totalt 42 masker på hver side.

For å lage gryteklutene enda tykkere og dermed enda mer brukbare la jeg to lag stoff i 100% bomull mellom de heklede lagene før jeg heklet de sammen.

Fram- og baksidene på gryteklutene ble heklet sammen i kjm kantene ved å hekle en fm i hver kjm. I hjørnene ble det lagt til to fm ved å hekle fler fm i en kjm. Denne fm kanten ble heklet i burgunder.

Kanten er totalt tre rader med fm, og hanken er 16 lm og så tre rader med fm.

For å sy fast bommullstoffet mellom de heklede lagene, og i tillegg lage en fin effekt på den hvite baksiden av grytelappene, så søy jeg langs med kantene på alle rutene på framsiden. Her søy jeg med den burgunderfargene tråden så man ser konturene av rutene på baksiden av grytelappene.

Da var de klare!

 


Tags


Du kanskje også vil lese:

I våres kom jeg over en annonse på finn.no der utgåtte stoffprøver fra Hovden Møbler ble gitt bort. Selv om det er utgåtte farger, så er det veldig fine og solide stoffer. Det er [+]

Les Hele Prosjektet

Det er vår! Og om våren skjer det så mye med plantene i stua (og ute såklart). En av plantene jeg var spent på denne våren var min Dracaena. Dette er den aller første [+]

Les Hele Prosjektet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}