Påskepynt

Påske! Det har aldri vært noen sterk tradisjon å pynte til påske i min oppvekst eller nå i senere tid, men nå har jeg vært på påskeverksed! Hjemmelaget pynt er koselig å pynte med, koselig å lage og man kan få det akkurat som man selv liker.

Vi møttes opp hos Maren (@planteglede), som hadde lagd trolldeig og vertet oss opp. Jeg har ikke lekt med trolldeig siden barnehagen og hadde helt glemt hvor gøy det er! Av trolldeigen lagde vi egg til å henge opp.

Oppskrift på trolldeig:
  • 0,5 kg salt
  • 1 kg mel
  • vann

Salt og mel blandes. Vann blandes i til deigen har en passende konsistens.

Vi formet simpelthen flate egg og lagde et hull i den smaleste delen av egget for at de skulle kunne bli hengt opp. For å få tekstur og mønstre på eggene testet vi å bruke bestikk, blader og fyrstikker til å lage avtrykk på ulike måter.

Vi testet først å tørke det vi lagde i ovnen på ca 200°C, men da este de noe og ble derfor hule. Å tørke de sakte men sikkert på 50°C i ovnen, og så videre i romtemperatur fungerte bedre.

De lå og tørket i et døgn før jeg malte de. For å få den effekten at det blir mørkere i søkkene på grunn av at mer maling samler seg der så testet jeg å male med akvarell. Denne effekten ble forsterket av at akvarell ikke er så dekkende på de resterende områdene.

Jeg prøvde å male ulike farger, men etter å ha malt ca halvparten av eggene innså jeg at det ble relativt like nyanser av en mørk blå-grønn farge (jeg ender ofte opp med denne fargen ehe). Det er jo en veldig fin farge, men det er bra å utfordre seg selv også, og så er det tross alt påskepynt så litt gult må med. Så jeg fikk lagd en del egg i varme gulfarger og rød-brunt også.

Det ble fint med kontrasten mellom eggene i varme farger mot de kjøligere blå-grønne, det gjør at det ikke blir en kjedelig sammensetning av farger.

God påske!


Tags

Høytid, Påske, Trolldeig


Du kanskje også vil lese:

I våres kom jeg over en annonse på finn.no der utgåtte stoffprøver fra Hovden Møbler ble gitt bort. Selv om det er utgåtte farger, så er det veldig fine og solide stoffer. Det er [+]

Les Hele Prosjektet

Det er vår! Og om våren skjer det så mye med plantene i stua (og ute såklart). En av plantene jeg var spent på denne våren var min Dracaena. Dette er den aller første [+]

Les Hele Prosjektet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}