Vase av avispapir

For noen uker siden, da jeg var på påskeverksted, startet jeg på en vase i tillegg til å lage påskepynt. Det skulle vel egentlig bli et påskeegg, men jeg hadde mer bruk for en vase til tørkede blomster, så da ble det det!

Vasen lages av avispapirbiter som legges lag på lag rundt en oppblåst ballong.

Vi brukte utvannet trelim for å lime lagene med avispapir sammen. Utvannet trelim trekker godt inn i avispapiret, og blir veldig hardt når det tørker. Denne vasen er enkel, men krever en del tålmodighet siden det må legges mange lag avispapir rund ballongen. Det er best å bruke små biter av papiret for å unngå at det bulker seg nå man legger det på ballongen.

Det ble mange fine former, både til påskeegg, skåler og vaser.

Når man har lagt mange nok lag med avispapir og latt limet tørke så kan man fjerne ballongen. Fjerner man ballongen for tidlig (før limet har tørket), eller har for tynt lag med avispapir, så risikerer man at formen skrumper inn med ballongen. Jeg lot den tørke et par døgn for å være på den sikre siden.

Da jeg skar hull i formen for å lage åpningen på vasen og ta ut ballongen, så jeg at jeg hadde tatt veldig mange lag med avispapir. Halvparten hadde sikkert holdt, men jo fler lag desto mer robust vase.

For at vasen skulle kunne stå skar jeg ut en pappring som fot. Pappringen er fra den ene enden på en rund boks jeg hadde liggende. Denne foten limte jeg på med superlim. Da gjensto det bare å male og lakke vasen.

For å få en jevnt ru tekstur på vasen brukte jeg svamp til å male med. Hvis man har klart å legge avispapiret tett (uten luft mellom lagene) så kunne det vært fint å pusse vasen med sandpapir for å få en enda jevnere overflate. Jeg har ikke gjort det her, men skal teste det en gang. Da malingen var helt tørket lakket jeg vasen med en matt spraylakk.

Da var den klar! Jeg hadde i litt sand i vasen for å gjøre den mer stabil. En bunt tørket Eucalyptus (polyanthemos) ble den første buketten som fikk bo i denne vasen.


Tags


Du kanskje også vil lese:

I våres kom jeg over en annonse på finn.no der utgåtte stoffprøver fra Hovden Møbler ble gitt bort. Selv om det er utgåtte farger, så er det veldig fine og solide stoffer. Det er [+]

Les Hele Prosjektet

Det er vår! Og om våren skjer det så mye med plantene i stua (og ute såklart). En av plantene jeg var spent på denne våren var min Dracaena. Dette er den aller første [+]

Les Hele Prosjektet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}